ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

1.500.000 USD pentru masteranzi si doctoranzi romani

SHARE: tweet this
Inscrierile pentru cel mai amplu program national de burse private pentru masteranzi si doctoranzi, „Orizonturi Deschise”, derulat de Fundatia Dinu Patriciu pentru al treilea an consecutiv, se vor desfasura in perioada 15 aprilie -15 iunie 2010.  

„Orizonturi Deschise” se adreseaza tinerilor care doresc sa urmeze programe de master sau doctorat la cel mai inalt nivel, in cadrul universitatilor de prestigiu din afara tarii. Pentru a se inscrie, candidatii trebuie sa fie cetateni romani si sa sa fie admisi la universitati de top din lume.

 

Prin acest program, Fundatia Dinu Patriciu acorda anual 100 de burse in valoare individuala de 15.000 USD pe an, pe toata perioada programului de pregatire.

 

„Este foarte important sa ii incurajam pe tinerii romani sa se specializeze la cele mai bune universitati din lume si mai ales sa se intoarca apoi in tara pentru a implementa ceea ce au invatat”  declara Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

 

Obiectivul Fundatiei Dinu Patriciu este acela de a contribui, prin sustinerea tinerilor, la cresterea nivelului de educatie si excelenta din societatea romaneasca. Din acest motiv, beneficiarii burselor „Orizonturi Deschise” se angajeaza sa se intoarca in tara dupa terminarea programului de master/doctorat pentru o durata de timp cel putin egala cu cea a formatiei urmate pentru care au primit bursa, in caz contrar urmand a returna contravaloarea bursei.

 

Pentru anul academic 2010-2011 vor fi acordate 104 burse deoarece patru dintre masteranzii care si-au incheiat anul acesta programul de specializare in afara tarii au decis sa nu se intoarca in Romania si sa returneze bursa primita, conform conditiilor contractuale asumate.

 

Cei interesati se pot inscrie completand formularul online care poate fi accesat intre 15 aprilie si 15 iunie 2010 la adresa de internet https://candidatiorizonturideschise.fundatiadinupatriciu.ro/, urmand sa trimita prin posta, la adresa Fundatiei (Bld. Mircea Eliade, numarul 2, sector 1, Bucuresti), dosarul de candidatura, cu toate documentele necesare. In data de 18 iulie a.c. se va face publica lista beneficiarilor programului pentru anul academic 2010-2011. Detaliile complete ale programului, dar si formularul de inscriere online sunt disponibile la adresa https://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/program_detalii/2.

 

******

 
 

Despre Fundatia Dinu Patriciu

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala si apolitica, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr-o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Sponsorizeaza un copil”, “Educatia Merita”, “Gala Premiilor in Educatie”, “Professoria” si “joburilaorizont.ro” si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.

Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.

14.04.2010

Numar de vizualizari: 6989